Detta är

MATHILDAELINA

Fotograferas med mig!

Med energi och en massa skratt tar vi oss an fotograferingen där er lycka, kärlek och glädje får stå i centrum. Då jag alltid värnar om människorna i min omgivning är det viktigt för mig att stunden vi har tillsammans känns lättsam och rolig.

Det finns ofta en rädsla hos mina kunder av att fotograferingen kommer likna en skolfotografering med fotografen som dirigent som rättar till minsta detalj. Jag är ingen dirigent och vet inte ens hur noter fungerar. Däremot vet jag att kärleken är som finast när den är äkta och skratten kommer från magen. Och det är just därför jag inte dirigerar, men guidar er för att fånga det som är just Ni.

Jag är en väldigt omtänksam och snäll tjej och vill alla i min omgivning väl. Det är därför viktigt för mig att ni känner er trygga och avslappnade under fotograferingarna vilket jag ofta får höra att kunderna gör.

Varför bör ni fotograferas?

Ja varför borde ni inte? En fotografering för mig är inte bara några bilder jag knäpper av i förbi-farten. En fotografering är en egentid tillsammans med de man älskar mest, där jag finns med och förevigar er och fångar det som är just NI. Där era skratt från magen kan bubbla över, där kärleken får sprudla och lekfullheten komma fram.Under hela min uppväxt har min pappa stått bakom kameran och förevigat familjen. Jag är oerhört tacksam för alla bilder och filmer vi har på oss men varje gång jag ser dem blir jag ändå lite ledsen. För även om pappa var där, finns han inte med på bilderna och det hade jag verkligen önskat att han gjorde mer.

Det var därför viktigt för mig att starta mitt företag och satsa på min dröm om att få föreviga människor mitt i livet för att de ska kunna bevara dessa betydelsefulla minnen för resten av livet.

En fotografering är en investering i livet och plötsligt är den där tänkta bilden för sen att ta. Barnen är inte sådär små längre och de kommer hellre aldrig bli så små som de är just nu. Bebisen i magen är hux-flux utanför magen även om graviditeten kan kännas som en evighet ibland. En vän eller släkting har släckt sitt ljus och bröllopet ni planerat i flera, flera månader är över. Då är bilder och filmer allt vi har kvar och de är ovärderliga.

Jag vet inte någon som ångrat sig över att de förevigade sitt bröllop, en graviditet eller familjen. Däremot vet jag många som ångrat sig över att de INTE gjorde det. Det som är nu kommer aldrig tillbaka och det är viktigt att ta tillvara på det som är nu. Det andra kommer sen i alla fall.

Vem är jag då?

Jag heter Mathilda, är 26 år gammal och bosatt två mil utanför Växjö. Jag bor tillsammans med min sambo och våra två söner, studerar just nu på Linneuniversitetet och har en termin kvar till min förskollärarexamen. Woho!

I gymnasiet gick jag medieprogrammet och hade stora visioner om att få arbeta som fotograf med kändisar runt om i Sverige. Det blev dock inte så, då jobb och utbildning kom emellan och kameran lades istället på hyllan.

Som nybliven mamma 2015 började intresset komma tillbaka och 2016 fick jag en förfrågan om att fota bröllop."Såklart" kände jag, allt för kärleken, och tog mig an jobbet som bröllopsfotograf. Kort där efter fick jag ytterligare en bröllopsfotografering bokad och det kliade i fingrarna efter mer.

Men det skulle dröja till mammaledighet nummer 2, 2018, innan jag tog tag i det på riktigt och startade mitt företag. Sju bröllop bokades jag upp på och året efter hade bokningarna dubblats.

Det pirrar i magen av tanken på att få fota människor mitt i livet för att de ska kunna bevara den tiden som ett härligt minne. Att kunna ge människor en så dyrbar skatt som bilder där både minnen, händelser, känslor och personer finns förevigade för all framtid är en underbar känsla.

3 fun facts

1. Jag är alltid snäll och vill alla väl, men när min sambo är som allra tröttast är jag den som irriterar med 100 funderingar, massor av energi, kittlingar och pussar i ansiktet. Han är lagom glad över det. hehe

2. Jag älskar att dansa och när jag var med familjen på semester i Egypten för ett tag sedan fick jag en otrolig feeling till hotellets livemusik i kvällsunderhållningen. Så utanför restaurangen stod jag för underhållningen i form av fuldans och mitt i mitt allra kreativaste dansnummer någonsin kommer en av gästerna fram och säger "You make me and my husband so happy with your moves" sen skrattade paret medan de gick vidare. Jag undrar dock om mina barn och tonårskusiner var lika impade av mina 'moves'..haha

3. Jag älskar levande blommor och vi fyller konstant våra fönster med vackra blommor. Men lika ofta som det regnar i Sverige (bortsett från sommaren 2018) inser jag att blommorna dött, igen. Jag har så långt ifrån gröna fingrar man kan komma tror jag.. 

Lär känna mig bättre

När jag var liten trodde jag månen var gjord av ost. Speciellt efter att ha sett när Wallace och Gromit åkte till rymden och besökte månen som liten.

Tre roliga fakta om mig som inte alla känner till är att jag sjunger i duschen, när jag koncentrerar mig riktigt, riktigt mycket pressar jag omedvetet tungan mot underläppen så det ser ut som att jag är en av medlemmarna i Mora Träsk, iväg på tigerjakt. Sist men inte minst kan jag nudda strängen mellan näsborrarna med tungan, det ni! haha

När jag är själv dansar jag till norska partydängor så som Drømmeprinsen med Den BB.

Mitt guilty pleasure i snacksväg är definitivt Nutella med sked! Nomnomnom

En hemlig talang är att jag kan kolla i kors men att bara det ena ögat riktas mot näsbenet medan det andra ögat tittar rakt fram. What?!

Det pinsammaste jag någonsin gjort var nog när jag gick i högstadiet och jag, under en SO-lektion, får ett sms av en kompis i klassen, läser det i hemlighet och brister ut i skratt. Läraren slog då näven i bordet och säger ilsket
"Skratta du Mathilda, men att mista sin katt är inte kul"
Insåg GANSKA snabbt att det var helt fel tillfälle för gapskratt när läraren berättar dystert om hur han inte kan göra sig av med kattmaten hans katt skulle haft...

Jag skrattar så jag gråter åt komiker som bland annat Björn och Robert Gustavsson, Johan Glans och Måns Möller. Tycker förövrigt min egna sambo ibland kvalar in till en av de komiker jag skrattar så jag gråter åt!

I mitt kylskåp finns alltid öppnade och halvätna chokladkakor...måste vara möss eller något där inne... ;)

En superkraft jag hade velat ha är kloning. Tänk att kunna göra och vara på flera olika ställen samtidigt men även kunna göra många saker samtidigt!